Coduri postale

Vrei sa gasesti rapid coduri postale in Romania? Afla codul postal cautat accesand judetul dorit.

Coduri Postale Romania
Alba Arad Arges Bacau Bistrita-Nasaud Bihor Botosani Brasov Braila Buzau Calarasi Cluj Caras-Severin Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt Prahova Satu-Mare Salaj Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea

Coduri postale in Romania


Un cod postal este o serie de litere sau cifre care faciliteaza sortarea corespondentei. Codurile postale au fost introduse prima data in Germania la inceputul anilor 1960 si au fost treptat adoptate de majoritatea serviciilor postale nationale.

Codurile postale sunt în general atribuite unor zone geografice, insa exista si exceptii. Coduri postale speciale pot fi atribuite organizatiilor guvernamentale sau comericiale cu volum mare de corespondenta.

Coduri Postale Romanesti

Primele coduri postale din Romania s-au introdus în 1974, avand codurile postale formate din patru cifre. Pe 1 mai 2003 a intrat în vigoare un nou cod postal numeric, format din sase cifre, pentru de a scurta timpii de operare în serviciile postale. Astfel, codurile postale devin detaliate pana la nivel de strada.

Semnificatia Codurilor Postale din Romania

- prima cifra reprezinta cele zece regiuni postale din Romania

- a doua cifra a codului postal reprezinta judetele dintr-o regiune

- ultimele patru cifre ale codurilor postale precizeaza resedintele de judet, orasele, satele, strazile, imobilele.

Unul din scopurile noului sistem de coduri postale este eliminarea confuziilor între localitatile omonime din acelasi judet.

Coduri Postale iti ofera gratuit posibilitatea de a cauta rapid codurile postale din Bucuresti si din intreaga tara.